THC-H VapesSe alla vapes

(6) 659 kr
(5) 659 kr
(8) 659 kr

populära vapesSe alla vapes

(3) 669 kr
(4) 669 kr
%

Komplett startpaket

CCELL M3 & Cart Paket

674 kr

Vapes med THC-H från HerbmedBuds

Vad är THC-H?

THC-H, med sitt fullständiga namn tetrahydrocannabihexol isolerades först av en grupp italienska forskare 2020. THC-H är en potent psykoaktiv cannabinoid och en så kallat hexylhomolog av delta 9 THC. THC-H upptäcktes av samma forskare som identifierade THCP (i samma cannabis-stam). Båda dessa ämnen är sällsynta, men kapabla till kraftfulla berusande effekter.

När det gäller dess naturliga tillgänglighet i cannabis är THC-H extremt begränsad. Det är till och med sällsyntare än andra spår cannabinoider som HHC eller delta 10 THC. Naturligt förekommande THC-H har endast identifierats i FM2-cannabisstammen, en sort som huvudsakligen finns tillgänglig i Italien. THC-H omvandlas istället i laboratorium från laglig CBD – samma process genom t ex delta 8, HHC och andra hampahärledda föreningar tillverkas.

Vilka är effekterna av THC-H vape?

Vissa hävdar att THC-H är någonstans mellan fem till 25 gånger så stark som delta 9 THC. Inga av dessa påståenden har dock bekräftats vetenskapligt, så ta dem med en nypa salt.

Eftersom vi inte har något sätt att kvantifiera THC-H’s exakta styrka just nu, är det bäst för nya användare att ta det säkert och börja smått. Ta ett par puffar på din vape, vänta sedan på att effekterna kickar in och se hur du mår. Om du är bekväm med att öka dosen vid denna tidpunkt så är det bara att fortsätta.

Vad är skillnaden mellan  THC-H och delta 9 THC?

Det är svårt att jämföra effekterna av THC-H med effekterna av delta 9 THC. Medan delta 9 THC har genomgått årtionden av forskning, upptäcktes THC-H nyligen och vi börjar bara förstå dess effekter. Användaranekdoter står för det mesta av vad vi vet om THC-H’s inverkan på dem som konsumerar det.

Som homologer har delta 9 THC och THC-H en mycket liknande molekylär struktur. Den viktigaste skillnaden ligger i längden på varje cannabinoids sidokedja. Delta 9 har en kedja med fem kolatomer, medan THC-H har en kedja med sex kolatomer.

Storleken på denna kedja pekar på att THC-H potentiellt binder mer effektivt till mänskliga cannabinoidreceptorer. Vi väntar på forskning för att bestämma exakt hur THC-H’s alkylsidokedja påverkar dess ”bindningsaffinitet” och styrka.

Vissa användare hävdar att THC-H producerar en kraftigare effekt än delta 9, även om detta är rent anekdotiskt. I vilket fall som helst verkar det troligt att THC-H är en kraftfull utmanare, oavsett hur den jämförs med delta 9 THC.

Är THC-H laglig i Sverige?

THC-H är än så länge laglig att köpa, sälja och konsumera i Sverige.

Kan THC-H ge utslag på ett cannabistest?

THC-H kommer troligen att utlösa ett positivt resultat på ett drogtest. Dessa tester letar inte efter själva föreningen. Istället söker de efter något som varar mycket längre i kroppen: metaboliter.

Mer specifikt är testerna utformade för att upptäcka THC-COOH. Spår av denna sekundära metabolit kan finnas kvar i ditt system i flera veckor. Hårtester, även om de är sällsynta jämfört med en rutinmässig urinscreening, kan identifiera THC-konsumtion upp till tre månader efter din senaste användning så även om THC-H är laglig kommer du tyvärr att riskera att få ett så kallat ”falskt positivt” utslag i ett drogtest.